Kanelkakor

Serverar: 50 portioner

En liten spröd småkaka med smak av kanel. Ett av Leila Lindholms recept.

Ingredienser

  • 5 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 300 g kallt smör
  • 1/2-1 msk kallt vatten
  • 4 msk strösocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.
    2. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska endast precis gå ihop. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 175 grader varmluft, höj temperaturen 20-25 grader om du använder vanlig ugnsvärme.
    4. Blanda strösocker och kanel. Rulla degen till små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Räffla varje kaka med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och strö över kanelsockret.
    5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de fått ljus färg.

    Liknande recept

    3.8
    50 min
    10-12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben