Kanelpaj

Serverar: 8 portioner

Kryddig kanelpaj

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl socker
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk socker
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 msk mjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner mjöl, bakpulver och socker och rör ihop till en deg. tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ihop grädde, socker, kanel och mjöl. Häll fyllningen i formen.
    2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna och servera pajen kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben