Afrikansk kanelpaj

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 45 minuter

Annorlunda paj

Ingredienser

  • Pajskal
  • 100g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl strösocker
  • Fyllning
  • 2 dl grädde
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 msk mjöl
  • Ugn 175
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull. Blanda ner mjöl, bakpulver och socker och rör ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Vispa ihop grädde, socker, kanel och mjöl. Häll fyllningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna, servera med exempelvis grädde eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben