KANELPAJ

Serverar: 8 portioner

Rolig paj som passar bra nu till julen

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl strösocker
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner mjöl, bakpulver och socker och rör ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Vispa ihop grädde, socker, kanel och mjöl. Häll fyllningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna och servera pajen kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lena 22 maj 2018

    hej

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben