Kanelpaj

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

En paj med mycket smak som passar jättebra till kaffet efter söndagsmiddagen eller på kalasbordet! Det blir inte så mycket fyllning, men det räcker. Våga prova chilivarianten...mums!

Ingredienser

  • Pajskal
  • 100 gram smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl strösocker
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 2-3 tsk malen kanel
  • 1 msk vetemjöl
  • en knivsudd chilipulver/
  • alt 2-3 droppar tabasco
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull. Blanda ner mjöl, bakpulver och socker och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ihop grädde, socker, kanel, mjöl och eventuellt chili. Häll fyllningen i formen. Grädda i 175 grader, i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Passa i slutet av gräddningen så pajen inte bränns. Pajen smakar bäst om den serveras kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben