Kanelrutor med vaniljkräm

Serverar: 24 portioner

Ljuvlig butterkaka med len vaniljkräm. Vetedegen är lätt att kavla ut, det ska bara vara 2 dl mjölk i den.

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 2 dl mjölk
  • 200 g mjukt smör
  • 3/4 dl socker
  • 2 ägg
  • 10-11 dl vetemjöl special
  • ½ tsk salt
  • Fyllning
  • 5 dl vaniljkräm (se recept nedan)
  • 200 g smör
  • 1½ dl socker
  • 1-2 msk kanel
  • Vaniljkräm
  • 4 msk kokmarsánpulver
  • ½ dl socker
  • 5 dl gräddmjölk
  • Pensling och garnering
  • 1 ägg
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen. Rör tills jästen lösts sig. Klicka i det riktigt mjuka smöret. Blanda i socker, ägg och mjöl.
    2. Arbeta degen med degkrokar 8-10 minuter. Tillsätt saltet och arbeta degen några minuter till. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter.
    3. Gör vaniljkrämen enligt anvisning på marsán förpackningen och låt den svalna. Blanda smör, socker och kanel.
    4. Ta undan 1/3 av degen och kavla ut till en ca 25x40 cm stor platta. Lägg plattan i en bakpappersklädd långpanna med samma mått. Bred ut vaniljkrämen över plattan.
    5. Kavla ut resten av degen till en 60x30 cm stor platta. Bred smörblandningen över och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 24 bitar. Ställ bitarna på högkant i vaniljkrämen. Pensla med uppvispat ägg.
    6. Låt butterkakan jäsa utan bakduk på varm och dragfri plats ca 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda butterkakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt den svalna. Sikta florsocker över och skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben