Kantarell-, squash- och tomatpaj

Serverar: 4-6 portioner

Oj vad denna paj är god!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 300 g trattkantareller
  • Smör tills tekning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 squash
  • 12-15 körsbärstomater
  • 1½ dl riven prästost
  • Äggstanning
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Hacka ihop grahamsmjöl, vetemjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Kavla eller tryck ut och lägg i en form 23 cm i diameter. Nagga och ställ kallt 30 minuter. Förgrädda i ugnen 10 minuter.
    3. Skala och hacka löken. Rensa, dela och fräs svamp och lök i smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar och lägg i pajskalet. Skiva squashen och stek i smör. Lägg den ovanpå svampen, fördela körsbärstomaterna och strö över ost.
    4. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och timjan. Salta och peppra. Häll över smeten i pajskalet. Grädda 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben