Kantarellfylld lövbiff

Serverar: 4 portioner

Gott gott!!!!

Ingredienser

  • 4 stora lövbiffar
  • 200 g kantareller
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl hackad basilika
  • Sås
  • 2 dl köttbuljong av 1 tärning
  • 1 msk svartvinbärsgele´
  • Maizenaredning för mörka såser
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ansa och dela kantarellerna om de är stora. Skala och finhacka vitlöken. Fräs svamp och vitlök i smör, tillsätt lite grädde och basilikan. Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan. Fördela hälften av svampröran och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Stek rulladerna i resten av smöret tills de har fått fin färg och är genomstekta.
    2. Blanda resten av svampröran med resten av grädden, buljong och vinbärsgele´. Låt koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med skivad råstekt potatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben