Kantarellfyllda filodegsformar

Serverar: 12 portioner

Det blir extra lyxigt att garnera filodegsformarna med en klick löjrom.

Ingredienser

  • 4-5 ark filodeg
  • 75 g smör
  • 200 g kantareller
  • ½ gul lök
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 50 g västerbottensost eller lagrad prästost
  • Smör till plåten
  • Till garnering
  • 25 g löjrom
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj en muffinsplåt. Skär ut bitarna av filodegen, ca 10x10 cm. Smält smöret och pensla filoarken, lägg 3-4 små blad av degen i varje hål.
    3. Ansa och skär svampen i små bitar, hacka löken och stek svampen och löken tillsammans. Salta och peppra. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Riv osten fint. Fördela svampen i formarna. Fyll i äggstanning i varje hål och strö över osten.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills äggstanningen har stannat. Garnera med löjrom och timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben