Kantarellfylld lövbiff med parmesanmos

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Ett gott recept jag hittade i en tidning för ett tag sen

Ingredienser

  • 700-800 g lövbiff
  • 1 brk kantareller, ca 200 g
  • Smör till stekning
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ca 75 g philadelphiaost
  • Mos
  • 700 g potatis av mjölig sort
  • 3 dl gräddmjölk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl riven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 2 dl rött vin
  • ½ dl balsamvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 4 dl kalvbuljong
  • 2 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Börja med moset. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
    2. Koka upp gräddmjölken i en kastrull tillsammans med pressad vitlök. Dra åt sidan.
    3. Häll bort vattnet från potatisen. Mosa potatisen mjuk och slät och tillsätt gräddmjölken lite i taget. Blanda ner parmesanosten och krydda med salt och peppar.
    4. Gör sen såsen,koka ihop ingredienserna i en kastrull utan lock. Lägg ut lövbiffen på arbetsbänken. Hacka kantarellerna grovt och stek lite lätt i en klick smör. Hacka vitlöken och tillsätt den, låt fräsa med i 30 sekunder.
    5. Låt rinna av i ett durkslag. Blanda svampröran med philadelphiaosten. Lägg en klick av ostblandningen i mitten på varje lövbiff. Vik ihop och krydda med salt och peppar.
    6. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek lövbiffen på hög värme ca 1 minut på var sida.
    7. Servera med moset ,rödvinssåsen och en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben