Kantarellfylld omelett med Västerbottensost

Kantareller är aldrig fel. Omeletten innehåller även skinka och västerbottensost.

Ingredienser

  • 1 liten gul lök, hackad
  • 2 msk svenskt smör
  • 5 dl gula kantareller eller annan svamp
  • 150 g rökt skinka i strimlor
  • 6 ägg
  • ¾ msk mjölk 3%
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 1 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Tillsätt svampen och stek i några minuter. Lägg i skinkan. Vispa samman ägg, mjölk, ost, salt och peppar. Häll äggblandningen över svampen.
    2. Lyft smeten lite med en gaffel så att omeletten gräddas fortare. Strö över persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Nell 21 oktober 2010

    Riktig god omelett och enkel att göra. Barnen älskade den trots att den yngre först propsade på att den tycker hon minsann inte om, och hade inte ens smakat. När hon väl smakat så var den ju jättegod :-) Till omeletten hade jag en kall bönröra som jag hade gjort på stora vita bönor, vitlök, avokado, basilika, olivolja, salt och svartpeppar. Kanongott till. Den kommer göras fler gånger. Som variation skall jag prova med att toppa med lite ruccola istället för persillja.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben