Kantarellfyllda kroppkakor med rårörda lingon

Serverar: 4 portioner

Riktigt lyxig rätt där kroppkakorna är fyllda med härliga kantareller istället för fläsk.

Ingredienser

  • 1 kg fast potatis, t ex King Edward - inte nypotatis
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • Fyllning
  • 2 gula lökar
  • 200 g kantareller
  • 1 msk smör
  • Salt
  • ½ tsk malen kryddpeppar
  • 1 dl hackad basilika eller persilja
  • Rårörda lingon
  • 225 g lingon
  • 1½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen. Pressa den och låt svalna. Tillsätt mjöl och potatismjöl och blanda till en jämn smet.
    2. Finhacka löken. Hacka kantarellerna och fräs dem tillsammans med löken i smör. Smaka av med salt, kryddpeppar och hackad basilika eller persilja.
    3. Forma potatissmeten till en rulle och dela i bitar. Gör en fördjupning i varje bit och forma till en liten skål i handen. Lägg i lite fyllning och slut ihop till en helt tät boll.
    4. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg i kroppkakorna och låt koka i 12-15 minuter beroende på storlek. De flyter upp till ytan när de är klara.
    5. Blanda lingon och socker, låt stå tills sockret löst sig. Rör om några gånger under tiden.
    6. Servera kroppkakorna med de rårörda lingonen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben