Kantarellmacka

Serverar: 4 portioner

Svamptider

Ingredienser

  • 1 liter kantareller (färska)
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk timjan (finhackad)
  • 4 skivor formfranska
  • 250 gram smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Rensa och finhacka svampen. Lägg i en skål. Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna och stek formbrödsskivorna på medelhög värme tills de blir gyllenbruna. Tag av och lägg upp skivorna på fat.
    2. Lägg i resten av smöret i pannan och stek svampen tills allt vatten har kokat bort. Tillsätt kryddor och häll på vispgrädden. Sänk värmen till medellåg och låt grädden koka in i svampen. Blandningen är färdig när den är krämig.
    3. Blanda i timjan och lägg upp kantarell-blandningen på formbrödsskivorna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben