Kantarellmacka med ädelost och senapsdressing

Serverar: 4 portioner

Läcker kantarellmacka i dessa svamptider.

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 aubergine, i bitar
  • 2 palsternackor, i skivor
  • 400 g kantareller
  • 1 msk färsk timjan, repade blad
  • 2 krm salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 4 ciabattabröd, stora, eller baguette, delade
  • 8 blad romansallad
  • Dressing
  • 100 g ädelost, smulad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Ugn 250º.
    2. Smält smöret och tillsätt oljan i en stor stekpanna. Stek först auberginen, lägg sedan i palsternackan och sist kantarellerna. Tillsätt timjan, salt och peppar.
    3. Grilla eventuellt brödet högt upp i ugnen. Fördela salladen på bröden och lägg på kantarellfräset.
    4. Blanda alla ingredienser till dressingen, spara lite ädelost till garnering. Ringla dressingen över mackorna och garnera med ädelost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben