Äppel- och kantarellmacka

Serverar: 4 portioner

En variant på den klassiska kombinationen äpple och chèvre. Det här blir gott som förrätt - eller som lyxig kvällsmacka.

Ingredienser

  • 4 skivor lantbröd
  • 5 dl färska kantareller
  • 1½ msk smör
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 ganska små äpplen
  • 1 tsk rårörsocker
  • 50 g getost
  • ½ dl finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg brödskivorna på en plåt.
    2. Ansa svampen och dela stora kantareller. Stek svampen hastigt i 1 msk smör. Salta, peppra och lägg den åt sidan.
    3. Dela, kärna ur och tärna äpplena. Stek bitarna i resten av smöret ca 3 minuter. Tillsätt svamp och socker.
    4. Fördela svamp- och äppelblandningen på brödskivorna. Smula osten ovanpå. Gratinera i ugnen tills brödet och osten har fått färg, ca 5 minuter. Strö över hackad persilja. Ät mackan varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben