Kantarellomelett

Serverar: 4 portioner

En traditionell rätt som alltid smakar underbart gott.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Stuvning
  • 1 liter kantareller
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • ½ salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • några kvistar persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa upp äggen lätt. Vispa ner grädde, mjölk, salt och peppar.
    2. Häll omeletten i en smord ugnsäker form.
    3. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
    4. Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta vätskan försvunnit. Tillsätt smöret och fräs ca 15 min på svag värme.
    5. Strö mjölet över svampen och rör om. Späd under omrörning med mjölk och matlagningsgrädde. Låt koka på svag värme ca 5 min. Smaksätt med salt och peppar.
    6. Häll stuvningen över omeletten. Garnera med persilja. Servera direkt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben