Serverar: 4 portioner
Lika gott året om! Själv använder jag så här års (vinter...) frusna, förvällda kantareller, färska eller torkade går förstås lika bra. Stuvningen passar också fint i crepes. Hoppar man över grädden får man härliga smörstekta kantareller.
Fräs svampen med löken i torr panna tills nästan all vätska kokat in. Lägg i smöret, salta och peppra och fräs på tills det börjar knäppa. Späd med grädden och låt koka ihop. Smaka av! En pytteliten skvätt sherry kan göra susen om du tycker det fattas något. Vispa/rör ihop äggen med mjölken eller vattnet, lite salt och peppar. Stek halva omelettsmeten först, den ska inte vändas utan vara aningen gäggig ovanpå. Lägg upp på lämpligt fat och lägg svampstuvningen ovanpå. Håll varmt i ugn. Stek andra hälften av omelettsmeten (medelstark värme) och lägg den över stuvningen med den stekta, vackra sidan uppåt.