Kantarellstuvning och kantarellomelett

Serverar: 4 portioner

Lika gott året om! Själv använder jag så här års (vinter...) frusna, förvällda kantareller, färska eller torkade går förstås lika bra. Stuvningen passar också fint i crepes. Hoppar man över grädden får man härliga smörstekta kantareller.

Ingredienser

  • 1 liter färsk svamp/motsvarande mängd fryst eller torkad
  • 1 msk mycket finhackad gul lök eller shalottenlök
  • 30 gr smör
  • ½ tsk salt - smaka av när grädden är tillsatt
  • 1 krm vitpeppar - smaka av när grädden är tillsatt
  • 1 tsk kalvfond
  • ½ dl riven ost tex. Västerbottenost
  • 3 dl vispgrädde
  • Omeletten
  • 6 ägg
  • ½ dl lättmjölk
  • ½ tsk (knappt) salt
  • 1 nypa vitpeppar
  • Instruktioner

    Fräs svampen med löken i torr panna tills nästan all vätska kokat in. Lägg i smöret, salta och peppra och fräs på tills det börjar knäppa. Späd med grädden och låt koka ihop. Smaka av! En pytteliten skvätt sherry kan göra susen om du tycker det fattas något. Vispa/rör ihop äggen med mjölken eller vattnet, lite salt och peppar. Stek halva omelettsmeten först, den ska inte vändas utan vara aningen gäggig ovanpå. Lägg upp på lämpligt fat och lägg svampstuvningen ovanpå. Håll varmt i ugn. Stek andra hälften av omelettsmeten (medelstark värme) och lägg den över stuvningen med den stekta, vackra sidan uppåt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben