Kantarellomelett

Serverar: 4 portioner

Om du har massor av kantareller är detta ett härligt sätt att slösa dem på.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • Stuvning
  • 1 l kantareller
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 1 knippe persilja, kvistar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Vispa upp äggen lätt. Vispa ner grädde, mjölk, salt och peppar.
    2. Häll omeletten i en smord ugnssäker form.
    3. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.
    4. Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt smöret och fräs ca 15 min på svag värme.
    5. Strö mjölet över svampen och rör om. Späd under omrörning med mjölk och matlagningsgrädde. Låt koka på svag värme ca 5 min. Smaksätt med salt och peppar.
    6. Häll stuvningen över omeletten. Garnera med persilja. Servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Lennart_58 19 oktober 2009

    Måste be om ursäkt för att omdömet o poängen har dröjt. Supergott, o 5 p, tack tack.

    JeSaNy 20 juli 2010

    God omelett! Hade inte så mycket kantareller hemma så jag tog lite champinjoner också, blev inte helt fel :-) Tack för ett bra recept.

    Nell 21 november 2010

    Hade inga kantareller utan använde istället ostronskivling. Riktigt gott :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben