Crêpes med kantarellstuvning

Serverar: 15 portioner

Crêpes med kantarellstuvning

Ingredienser

  • Små pannkakor
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2-3 msk smör eller margarin
  • Kantarellstuvning
  • Ca: 350 g färska kantareller (eller annan svamp)
  • smör
  • ½ dl vetemjöl
  • 1-1½ dl konjak eller buljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 2-3 dl mjölk
  • 2-3 krm svartpeppar
  • Salt
  • Till gratineringen
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Pannkakorna: Blanda mjöl och salt med hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken. Till sist tillsätts äggen. Vispa lätt. Grädda tunna pannkakor och lägg upp på tallrik med en bit smörgåspapper emellan, så att de är lätta att sära på.
    2. Stuvningen: Fräs den ansade svampen. Strö över mjölet och späd med vätskorna. Låt puttra ett par minuter. Smaka av med peppar och salt.
    3. Placera kantarellstuvningen på pannkakorna. Rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över rikligt med ost. Gratinera i 225 graders ugnsvärme cirka 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben