Smördegsrutor med kantarellstuvning

Serverar: 4 portioner

En frasig och god förrätt gjord på färska gula kantareller. Jag brukar använda Eldorados frysta smördegsplattor.

Ingredienser

  • Smördeg
  • 4 smördegsplattor
  • 1 Ägg
  • Fyllning
  • 6 dl kantareller
  • Smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 2 dl grädde
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl finhackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ta upp och tina smördegsplattorna. Hacka ner svampen i lite mindre bitar och stek i smöret. Pressa vitlöksklyftan och hacka löken och fräs med. Häll på grädden, balsamivinägern och persiljan och koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
    2. Fördela röran på smördegsplattorna och pensla den tomma ytan med ett uppvispat ägg.
    3. Grädda i 220°C tills smördegen fått fin färg.
    4. Fler av mina recept hittar ni på min blogg: http://cayennesrecept.blogspot.com/

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben