Kantarellostfylld lövbiff

Serverar: 4 portioner

Från Annsanns blogg ”Tänk om jag ändå hade en blogg..”

Ingredienser

  • Lövbiffen
  • 8 stora lövbiffar
  • 1 burk Crème Bonjour kantarellost
  • Salt
  • Peppar
  • Grillkrydda
  • Smör till stekning
  • Såsen
  • 1 msk mjöl
  • 3 dl grädde av valfri sort
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 burk Crème Bonjour kantarellost
  • 1 msk oxfond
  • Kinesisk soya
  • ½ dl finhackad persilja
  • Ev salt
  • Ev peppar
  • Instruktioner

    1. Bred ut en rejäl klick ost på halva delen av varje lövbiffsskiva och vik ihop på mitten. Använd den ena kantarellostburken. Krydda och stek på båda sidor på ganska hög värme i smör.
    2. Lägg köttet i en ugnsform i ugnen på 150º om det ska stekas mer kött.
    3. Pudra över mjölet i stekfettet i stekpannan och blanda om. Tillsätt grädde, crème fraiche och kantarellosten. Blanda ordentligt och låt såsen puttra i ca 5 minuter. Tillsätt oxfond och lite soja. Smaka ev. av med salt och peppar och tillsätt persiljan.
    4. Häll såsen försiktigt över köttbitarna och låt formen stå kvar fram till servering.
    5. Servera med ris eller valfri potatis en god sallad och klipp över lite persilja över den färdigupplagda maten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben