Kantarellpaj med chilisås och västerbottenost.

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

God paj med gula kantareller eller bruna höstkantareller

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g margarin
  • 3 dl fullkornsvetemjöl
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 2 dl riven Västerbottenost
  • 1 ½ msk chilisås
  • 1 tsk timjan
  • 300 g gula kantareller (eller bruna höstkantareller)
  • 1 rödlök
  • Salt
  • Svartpeppar (grovmalen)
  • 250 g körsbärstomater (går även bra med vanliga skivade tomater)
  • Instruktioner

    1. Degen: Arbeta ihop pajdegen i matberedare eller för hand. Låt vila kallt minst 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en pajform. Nagga pajskalet och förgrädda i mitten av ugnen i10 minuter.
    2. Fyllning: Blanda samman ägg, mjölk och grädde. Tillsätt chilisås och timjan. Rensa och dela svampen (om den är stor) Skala och skiva rödlöken. Stek svampen tills all vätska försvunnit, lägg sedan i smör och den skivade rödlöken. Salta och peppra. Lägg den stekta rödlöken och kantarellerna i pajen. Häll äggstanningen över pajen. Lägg på körsbärstomaterna/eller skivade tomater Strö över den rivna Västerbottenosten. Grädda mitt i ugnen 30-40 min tills äggstanningen stelnat och pajen fått gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben