Kantarellpaj med zucchini och soltorkade tomater

Serverar: 10 portioner

Kantarellpajen är god och matig, passar perfekt på kräftkalaset.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 400 g färska kantareller
  • 1 gul lök
  • ½ zucchini (170 g)
  • 1 msk + 1 msk smör
  • 1 dl soltorkade tomater i olja (75 g)
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 100g grovt riven prästost
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Skär smöret i tärningar. Mixa hastigt ihop smör och mjöl i en matberedare. Häll i vattnet och kör ihop till en deg.
    2. Tryck ut degen i en pajform med diametern 24-26 cm. Jämna kanterna med en vass kniv. Nagga degen med en gaffel, ställ in formen i kylen ½-1 timme.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajdegen direkt från kylen ca 10 minuter.
    4. Fyllning: Ansa och dela de största kantarellerna. Skala och hacka löken. Skär zucchini i bitar.
    5. Stek svamp och lök i smör i stekpannan till vätskan kokat bort. Ta upp det och stek sedan zucchini i smör 2-3 minuter. Hacka tomaterna. Lägg svamp, lök, zucchini och tomater i pajskalet.
    6. Vispa upp äggen blanda med mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna och strö på osten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    kake 17 oktober 2010

    Min man lagade denna pajen i helgen, den är från en bok "Pajer" som Allt om mat gett ut. I bokens recept står det att det är för 4 personer. Det stämmer bättre, 10 personer får en liten liten bit var bara.

    lill-lindqvist 9 september 2011

    Jag har detta recept i en kokbok som heter Buffe, hur som helst är den en 5 poängare !!!

    ulla112 2 augusti 2012

    Supergod dom soltorkade tomaterna gav det mersmak..Ger 5 point.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben