Kantarellpajen är god och matig, passar perfekt på kräftkalaset.
Ingredienser
Pajbotten
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Fyllning
400 g färska kantareller
1 gul lök
½ zucchini (170 g)
1 msk + 1 msk smör
1 dl soltorkade tomater i olja (75 g)
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
100g grovt riven prästost
Min man lagade denna pajen i helgen, den är från en bok "Pajer" som Allt om mat gett ut. I bokens recept står det att det är för 4 personer. Det stämmer bättre, 10 personer får en liten liten bit var bara.
Jag har detta recept i en kokbok som heter Buffe, hur som helst är den en 5 poängare !!!
Supergod dom soltorkade tomaterna gav det mersmak..Ger 5 point.