Kantarellrisotto

Serverar: 4 portioner

Smetigt och gott! Det tar en stund att laga men som en Carlsberg "worth waiting for"

Ingredienser

  • 4 dl aboriris
  • 2 dl vitt vin
  • 1½ msk kycklingfond
  • 4 dl vatten
  • 1 dl vatten
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 msk smör + till stekning
  • 2 schalottenlökar
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • 1 burk gula kantareller
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka riset i vinet, buljongen och 4 dl vatten under lock tills vätskan kokat in. Tillsätt ytterligare 1 dl vatten, parmesanost och 2 msk smör. Låt stå på svag värme och rör om tills riset är helt färdigt, späd med mer vatten om det behövs.
    2. Skala och finhacka schalottenlökarna och rör ner dem. Smaka av med vinäger, ca ½ tsk salt och 2 krm peppar.
    3. Stek kantarellerna i smör. Smaka av med salt. Tillsätt svampen i risotton och ev. mer vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben