Lyckan att få tillsätta sina färska kantareller i en krämig risotto och servera den till citronstekt lax och morot- och päronsallad. Det blev en riktig lyxmiddag som garanterat kommer att göras här hemma igen.
Tänk på att steka laxen under tiden du lagar risotton så att allt blir färdigt samtidigt - Både fisk och risotto smakar alltid som bäst när det är precis nylagat!
Ingredienser
Risotto
½-1 liter rensade kantareller
2 msk smör
Salt
Nymald svartpeppar
Ca 1 liter hönsbuljong
2 dl vitt vin
1 gul lök, finhackad
2-3 msk olivolja
3 dl risottoris, t.ex. arborio
70 g babyspenat
2 dl färskriven parmesanost
Nymald svartpeppar
Lax
4 portionsbitar laxfilé, à 125 g
1 tsk olivolja
Salt
Svartpeppar
Färskpressad saft av ½ citron
Finstrimlat skal av 1 citron
Garnering
Färska örter, t.ex. timjan eller rosmarin
Tillbehör
6 späda morötter
2 päron
1 msk honung