Kantarellrisotto

Serverar: 4 portioner

Kantarellrisotto

Ingredienser

  • 1 liten burk kantareller, eller 10 färska
  • 1 gul lök
  • 4 dl avorioris
  • 10 dl vatten
  • 4 msk Touch of taste kantarellfond
  • 2 dl riven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Hacka löken, dela kantarellerna i mindre bitar och fräs i olivolja. Tillsätt riset och låt fräsa med under omrörning, därefter vatten lite i taget. Häll i fond, låt sjuda på svag värme 20-25 minuter.
    2. Rör om då och då. Rör ner parmesanost och smaka av med salt och peppar. Servera som ensamrätt eller med parmaskinka, stekt kött eller fisk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben