Krämig kantarellrisotto

Serverar: 4 portioner

Servera till en god köttbit eller sallad.

Ingredienser

  • 4-5 dl kantareller
  • ½ gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • Smör till stekning
  • 3 dl avorioris
  • 2 dl vitt vin
  • 7-8 dl grönsaksbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Rensa svampen och dela i mindre bitar. Finhacka löken och vitlöken.
    2. Hetta upp oljan och lite smör i en kastrull och fräs riset, löken och vitlöken cirka 2 minuter under omrörning. Tillsätt vinet och låt det koka in. Häll på hälften av buljongen och låt koka in under omrörning. Späd sedan med resten av buljongen, lite i taget, och låt koka under fortsatt omrörning. Riset är klart efter cirka 25 minuter.
    3. Fräs svampen i lite smör, salta och peppra. Blanda ner svampen, parmesanosten och crème fraichen i risotton. Smaksätt med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben