Kantarellrisotto LCHF

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En underbart krämig och god "risotto" på blomkål men jag lovar att den smakar lika bra som vanlig risotto om inte godare. Ibland varierar jag och tillsätter grön sparris också för en "matigare" risotto. God som ensam vegetarisk LCHF lunch eller som tillbehör till vilken annan rätt som helst, stekt kyckling, bacon eller stek. Om man vill kan man byta ut vattnet mot vitt vin. En portion (utan sparris och vin) innehåller 8 kolhydrater.

Ingredienser

  • 500 g blomkål
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl vatten
  • 1 gul lök eller 1½ dm purjolök
  • 200 g kantareller eller annan valfri svamp
  • 2 dl västerbottenost
  • 1 dl vispgrädde
  • 30 g smör
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka upp en kastrull med vatten och riv blomkålen grovt på rivjärn. Koka blomkålen 1-2 minuter, häll av vattnet.
    2. Smält smöret i en kastrull, hacka löken och bryn den en stund så den blir mjuk men inte tar färg. Tillsätt blomkålsraspet, buljongen, svampen och vattnet. Låt koka under omrörning tills det kokat torrt.
    3. Tillsätt grädden och låt det koka ytterligare ca 10-15 min under omrörning då och då. Risotton ska vara krämig och grädden tjocknat lite när det är klart.
    4. Tillsätt den rivna osten och rör om så osten smälter. Njut av en underbart krämig risotto med mycket få kolhydrater.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben