Ugnstekt citronlax med vermouthsås

Serverar: 2 portioner

Lax är alltid gott.

Ingredienser

  • 2 fjärilskotletter av lax
  • Salt
  • Peppar
  • 1/4 citron, rivet skal
  • 1 tsk flytande matfett
  • Sås
  • 2 dl minifraiche
  • 2 msk torr, vit vermouth
  • 1 msk kycklingfond, konc
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Lägg laxen i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Strö över rivet citronskal och pensla med matfettet. Stek i mitten av ugnen, 10–15 minuter.
    3. Rör samman minifraiche med vermouth och kycklingfond i en kastrull, och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med kokt potatis och mâchesallat blandad med finstrimlad fänkål och delade rädisor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben