Ugnstekt citronlax med vermouthsås
Serverar:
2 portioner
Lax är alltid gott.
Ingredienser
2 fjärilskotletter av lax
Salt
Peppar
1/4 citron, rivet skal
1 tsk flytande matfett
Sås
2 dl minifraiche
2 msk torr, vit vermouth
1 msk kycklingfond, konc
Salt
Peppar
Instruktioner
Ugn 200º.
Lägg laxen i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Strö över rivet citronskal och pensla med matfettet. Stek i mitten av ugnen, 10–15 minuter.
Rör samman minifraiche med vermouth och kycklingfond i en kastrull, och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis och mâchesallat blandad med finstrimlad fänkål och delade rädisor.
Liknande recept
Ugnstekta kycklinglår med rosmarin och citron
5
4
1
Ugnstekta paprikor med viltfärs
2
1 h 30 min
6
Ugnstekt Bjärekyckling med äppel och mandelpotatis.
4
Laxfjärilar med vermouthsås och pressad potatis
5
4
2
Smörstekt citronlax med potatis och gröna bönor
30 min
1
2
Citronlax med romsås
30 min
4
Ugnstekt falukorv med örtmos och fruktsalsa
2
Citronlax med rosmarin
4
4
2
Ugnstekt laxrygg med schalottenlöksås
4-6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!