Ugnstekta paprikor med viltfärs

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Festligt och mycket gott och hälsosamt. Lätt att tillaga på förhand. Gör alltid succé hos oss.

Ingredienser

  • 2 dl långkornigt ris
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 stora gula lökar
  • 500 g viltfärs t.ex rådjur
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk örtsalt
  • 2 msk kinesisk soya
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk tandooripulver
  • Svartpeppar
  • 6 stora färska paprikor
  • Sås
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk salt, jag använder Seltin
  • 1 msk torkad persilja
  • 1 msk torkad mynta
  • 2 msk sweet chilli sås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja eller solrosolja
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet Hacka lökarna och bryn tillsammans med köttfärsen. Krydda och blanda ner riset väl.
    2. Skär ett lock vid fästet på paprikorna och kärna ur dem. Se bilden. Skala av lite på bottnen ifall dom inte står stadigt. Fyll paprikorna med köttfärs- risfyllningen. Sätt locket på.
    3. Sås: Blanda alla ingredienserna och mixa till en slät massa. Häll såsen i bottnen på en vid form och flytta över paprikorna också. Grädda i 225 graders ugn i mitten av ugnen ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben