Ugnstekt falukorv med örtmos och fruktsalsa

Serverar: 2 portioner

Falukorven blir extra lättlagad i ugnen.

Ingredienser

  • 250 g falukorv, Må Gott
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 tsk ströbröd
  • Örtmos
  • 400 g potatis, mjölig sort
  • 1 dl lättmjölk
  • 1 tsk matfett
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk persilja, hackad
  • 2 tsk gräslök, skivad
  • Salsa
  • 1 äpple
  • 1 dm gurka
  • 2 cm purjolök
  • ½ lime
  • 1 tsk honung, flytande
  • 1 tsk citronmeliss, hackad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225º
    2. Ta bort skinnet från korven och skär den i 1 cm tjocka skivor. Bred senap på skivorna och varva dem med skivor av lök i ugnssäkra formar. Strö över ströbröd. Stek korven i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
    3. Skala och koka potatisen i bitar i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt mjölk och matfett värmas upp i kastrullen. Mosa sönder potatisen med en ballongvisp eller vispa försiktigt med elvisp. Rör moset fluffigt och smaksätt med salt, peppar, persilja och gräslök. Lägg moset vid sidan av korven i formarna.
    4. Skölj äpple, gurka och purjolök. Kärna ur äpple och gurka och skär i tärningar. Strimla purjolöken. Blanda samman med lime, honung och citronmeliss. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera till korv och mos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben