Citronlax

Serverar: 6 portioner

Enkelt och gott!

Ingredienser

  • 600-800g laxfilé
  • salt
  • peppar
  • 2dl cream fraich
  • rivet skal och saft av en 1/2 citron
  • 1 tsk fransk ljus senap
  • 1 tsk salvia
  • Till servering
  • kokt pressad potatis
  • nykokt grön sparris
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader Skär 600-800 laxfilé i portionsbitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat, krydda med salt och peppar. Bland 2 dl cream fraich med rivet skal och saften av en halv citron, 1 tsk frans ljus senap och 1 tsk salvia. Bred blandningen över laxen. Stek i mitten av ugnen i ca 15 min. Servera med pressad potatis och nykokt grön sparris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Baddy96 28 augusti 2008

    Det här receptet är sååå gott! Görs ofta hemma hos oss.

    essim 30 augusti 2009

    Det här var jättegott. Dubblade såsen (vi gillar sås) och bytte salvian mot timjan. Kommer att göra detta fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben