Kantarelltoppade färsbiffar med sallad

Serverar: 4 portioner

Fantastisk goda biffar som serverades med en sallad, har även smakat med mos till - mycket gott

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 2 skivor vitt bröd, utan kanter
  • 1½ dl mjölk
  • 1 st finhackad gul lök
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm malen peppar
  • Smör till stekning
  • Topping
  • 1 liter kantareller, 350 g
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1-2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 äggula
  • 2 dl riven parmesanost
  • Smör till stekning
  • Sallad
  • 1 påse ruccolasallad, 40 g
  • 1 litet huvud isbergssallad
  • 2-3 morötter
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1½ msk vit balsamvinäger
  • 1 zucchini
  • 1 krm flingsalt
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C + grill.
    2. Färsbiffarna: Finfördela och lägg brödet i en skål med ägget och mjölken. Finhacka löken och blanda ner löken och blandfärsen, salta och peppra. Forma färsen till 4 biffar, bryn i smör ca 4 minuter på varje sida. Låt biffarna steka under tiden svampen förbereds.
    3. Topping: Bryn svampen, löken och vitlöken i smör, salta och peppra. Lägg svampfräset i en skål. Blanda i crème fraiche, äggulor och parmesan. Fördela blandningen på biffarna. Sätt in i ugnen och stek i c:a 5 minuter.
    4. Sallad: Riv morötterna och zucchinin grovt på rivjärn, skär isbergssalladen i större bitar. Blanda olja och vinäger, salta och peppra, häll över grönsakerna. Innan servering, lägg i ruccolan, rör inte om. Lägg upp salladen på tallrikarna, ta ut biffarna ur ugnen och lägg en på varje tallrik.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tova-Clara 20 september 2010

    Hoppas dom smakade bra. Efter en middag med dessa biffar så hamnar man lätt i matkoma

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben