Kaprisbiff med apelsinsallad

Serverar: 4 portioner

Senap, lök och kapris gör biffarna extra goda, här serverat med en apelsinsallad.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 msk kapris
  • 1 ägg
  • 2 msk + 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk ströbröd
  • ½ dl färs persilja, hackad
  • 500 g nötfärs
  • Salt
  • 100 g sockerärter
  • Några blad radicchiosallad, eller andra röda salladsblad
  • 1 apelsin
  • 2 salladslökar
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken fint. Hacka även kaprisen fint. Blanda lök, kapris, ägg, 2 msk senap, ströbröd och persilja i en stor skål. Blanda ner köttfärsen och tillsätt sedan ½ tsk salt. Arbeta samman till en jämn och smidig färs.
    2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och blanchera sockerärterna. Spola av dem under rinnande kallt vatten och låt rinna av. Skölj salladsbladen och dela dem i bitar.
    3. Skär av skalet på apelsinen så att även allt det vita följer med. Skär sedan klyftorna mellan hinnorna med en vass kniv och ta vara på saften. Skölj och strimla salladslöken.
    4. Blanda vinäger, 1 tsk dijonsenap, olja och den sparade apelsinsaften till en vinägrett. Blanda sockerärter, salladsblad och apelsinklyftor. Häll dressingen över salladen.
    5. Forma färsen till 8 biffar. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme, ca 5 minuter på varje sida. Servera biffarna med sockerärtssalladen och gärna lite couscous eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben