Lägg vetemjöl, smör i bitar och knäckt ägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en degboll bildas.
Dela degen i sex delar och tryck ut i sex pajformar med löstagbar botten, cirka 10 centimeter i diameter. Ställ in i kylen 30 minuter. Förgrädda pajskalen, cirka 8 minuter.
Skala, dela och kärna ur äpplen. Skär dem i tunna klyftor. Smält smör och socker i en kastrull. Rör om och låt blandningen få en ljusbrun färg. Lägg ner äppelklyftorna och låt de sjuda en stund. Lyft upp klyftorna (låt sockerkaramellen vara kvar i kastrullen) och fördela i pajskalen.
Tillsätt den kondenserade mjölken och kardemumma i karamellen och låt den sjud under omrörning 5 minuter.
Vispa äggen och tillsätt dem och rör om. Fördela blandningen över äppelklyftorna och grädda pajerna i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Dekorera med mynta eller citronmeliss.
Jättegod, men jag gjorde en storpaj istället, gick lika bra. Påminner mer om en bakelse enligt mig. Smaksätt gärna grädden.
evelynj25 september 2014
Måste man inte koka den kondenserade mjölken först?
sign Matklubbenprenumerant
Hoja25 september 2014
Verkar gott, men undrar detsamma, om det ska vara vanlig kondenserad mjölk. Eller om man ska koka burken först, Eller om det är färdigköpt karamelliserad mjölk på burk.
Jättegod, men jag gjorde en storpaj istället, gick lika bra. Påminner mer om en bakelse enligt mig. Smaksätt gärna grädden.
Måste man inte koka den kondenserade mjölken först? sign Matklubbenprenumerant
Verkar gott, men undrar detsamma, om det ska vara vanlig kondenserad mjölk. Eller om man ska koka burken först, Eller om det är färdigköpt karamelliserad mjölk på burk.