Ljuvlig och knaprig chokladmousse som är perfekt att förbereda. Bara att skeda upp i glasen strax innan servering.
Ingredienser
2 ½ dl vispgrädde
3 msk strösocker
2 tsk kakao
Havrekrisp
50 g smör, rumsvarmt
½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med havrekrisp.
Blanda eller mixa ingredienserna till en smulig massa. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min, rör om några gånger under tiden. Låt kallna.
Smält sockret i en liten stekpanna eller kastrull tills det blir gyllenbrunt. Koka upp 1 dl av grädden och vispa ner den i sockret under fortsatt värmning. Låt kallna i kyl. Vispa resten av grädden och kakao till ett löst skum. Blanda med sockergrädden och fortsätt vispa till en jämn mousse. Varva havrekrisp och mousse i glas och servera genast
Jag måste säga att detta är super gott och det blev väldigt omtyckt av gästerna. Nästa gång gör nog lite mer chokladmousse!