Karamelliserad chokladmousse med havrekrisp

Serverar: 4 portioner

Ljuvlig och knaprig chokladmousse som är perfekt att förbereda. Bara att skeda upp i glasen strax innan servering.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 3 msk strösocker
  • 2 tsk kakao
  • Havrekrisp
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Börja med havrekrisp. Blanda eller mixa ingredienserna till en smulig massa. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min, rör om några gånger under tiden. Låt kallna.
    3. Smält sockret i en liten stekpanna eller kastrull tills det blir gyllenbrunt. Koka upp 1 dl av grädden och vispa ner den i sockret under fortsatt värmning. Låt kallna i kyl. Vispa resten av grädden och kakao till ett löst skum. Blanda med sockergrädden och fortsätt vispa till en jämn mousse. Varva havrekrisp och mousse i glas och servera genast

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammaliza 23 januari 2012

    Jag måste säga att detta är super gott och det blev väldigt omtyckt av gästerna. Nästa gång gör nog lite mer chokladmousse!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben