Karamelliserade apelsinklyftor med vaniljkräm

Serverar: 2 portioner

Saftiga karamelliserade apelsinklyftor med kräm av vanilj till.

Ingredienser

  • 2 dl råsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl cointreau
  • 2 apelsiner
  • 2 dl créme fraiche
  • 100 g vit choklad
  • 3 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Häll råsocker i kastrull och späd på med vatten och cointreau.
    2. Lägg i den uppskurna vaniljstången.
    3. Smält blandningen till en karamell och lägg i de fina apelsinklyftorna.
    4. Koka ihop några minuter.
    5. Blanda créme fraiche med vaniljsocker.
    6. Riv den vita chokladen.
    7. Lägg upp apelsinerna på tallrik och servera med en klick vaniljkräm.
    8. Strö över den vita chokladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben