Karamellpudding med brownie och fudge

Serverar: 4 portioner

En underbar karamellpudding som toppas med karamelliserade popcorn, brownie, fudge och en klick grädde.

Ingredienser

  • 1½ gelatinblad
  • ½ vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 dl socker
  • 1 msk vatten
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Karamelliserade popcorn
  • ½ dl socker
  • ½ msk vatten
  • 2 dl popcorn, poppade
  • 4-5 droppar pressad citron
  • Servering
  • 2 dl lätt vispad grädde
  • 1 bit brownie
  • 4 fudgekolor, finns att köpa i lösvikt
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter. Dela vaniljstången på längden och lägg stången och fröna i en kastrull. Häll på grädden och tillsätt saltet. Värm grädden och dra sedan kastrullen åt sidan.
    2. Smält socker och vatten till en karamell i en separat kastrull. Lägg i apelsinskalet i grädden. Häll lite i taget av gräddblandningen i karamellen och sjud ihop allt. Sila grädden så att skalen försvinner.
    3. Lyft upp gelatinet och lägg det i den varma karamellgrädden. Rör om tills gelatinet har smält. Låt det svalna något och häll sedan upp i portionsglas. Ställ in dem i kylen tills det har stelnat. Det tar 2-3 timmar.
    4. Smält socker och vatten till en ljus karamell i en ren och torr stekpanna. Vänd hastigt i popcornen, droppa i citronen, rör om och häll upp dem på ett bakplåtspapper. Separera dem med en gaffel innan de stelnar. Eller bryt i bitar när det stelnat.
    5. Ta ut puddingen från kylen. Lägg en sked lätt vispad grädde i varje glas. Skär brownien och fudgen i små tärningar och lägg dem ovanpå. Toppa med karamelliserade popcorn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben