Kardemumma-pudding med jordgubbsås

Serverar: 4 portioner

Så gott

Ingredienser

  • 4 dl grädde
  • 1 kanelstång
  • 1 krm kardemummakärnor
  • 1 dl Dansukker Gelésocker Multi
  • Sås
  • 1/2 l jordgubbar
  • 1 tsk finhackad röd chili
  • 2 msk Dansukker Råsocker Strö
  • Instruktioner

    1. Koka grädde, kanel och kardemumma i 2 minuter. Vispa i Gelésockret och koka i ytterligare 1/2 minut. Sila ner blandningen i 4 glas. Ställ i kylskåp till serveringen.
    2. Doppa glasen i varmt vatten om de skall stjälpas upp på assietter. Skiva jordgubbarna. Blanda jordgubbar, Råsocker och chili i en kastrull och koka upp.
    3. Servera bärsåsen till kardemummapuddingen.
    4. Ersätt kardemumman med 1-2 msk kakao och du får en chokladpudding.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben