Mandelfromage med jordgubbsås

Serverar: 8 portioner

Tid: 6 timmar

Underbart gott

Ingredienser

  • 100 g sötmandel
  • 6 st bittermandlar
  • 10 blad gelatin
  • 6 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 äggvitor
  • 1 påse flagad mandel
  • 1 paket skivade djupfrysta jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Skålla mandeln och smula den väl. Lägg gelatin i kallt vatten. Vispa gulor och socker pösigt. Krama ur gelatinet, smält det i kastrull på svag värme och blanda ner det i äggsmeten. Vispa grädden och vitorna var för sig till hårt skum. Blanda ner först grädden sedan vitorna i mandelsmeten, som hälls i vattensköljd och sockrad form att stelna i minst 6 timmar.
    2. Strö över rostad flagad mandel. Tina jordgubbarna och mosa dem och servera dem till fromagen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben