Kesokaka med saffran och jordgubbsås

Serverar: 8 portioner

Jag har räknat på 3,5 poäng

Ingredienser

  • Kesokaka
  • 1 pkt saffran
  • 2 msk socker
  • 4 ägg
  • 500 g keso naturell
  • 4 msk skalade, rostade och hackade mandlar
  • Till formen
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 msk ströbröd
  • 1 tsk strösocker
  • Jordgubbssås
  • 1-2 paket frysta osockrade jordgubbar eller hallon
  • 1 tsk strösocker
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Kesokakan: Blanda saffran och socker. Stöt gärna det hela i en mortel så att saffranet pulveriseras så mycket som möjligt.
    2. Tillsätt äggen och vispa lätt. Blanda ner keso och mandel. Smörj en ugnsform. Blanda socker och ströbröd. Strö i formen.
    3. Slå i kesomassan och grädda i 20-30 minuter i 200-225 grader i ugnen. Kakan skall stelna och ytan få lite färg.
    4. Såsen: Tina och mosa eller mixa bären med sockret. Sila om du vill ha en helt slät sås. Späd med lite vatten till önskad konsistens

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben