Kardemummakaka med kanel

Kanel- och kardemummakakan är enkel att göra, men mycket god att bjuda på som allt-i-ett bulle och kaka

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemummakärnor, stötta
  • 1 tsk kanel, malen
  • 3 dl mjölk, 3%
  • Garnering
  • 3/4 dl pärlsocker
  • 20 hasselnötskärnor, hackade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°
    2. Smörj och bröa en bakform, 24 cm i diameter.
    3. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker några minuter.
    4. Tillsätt mjöl, bakpulver, kardemumma, kanel, mjölk och avsvalnat smör. Rör om ordentligt.
    5. Häll smeten i formen. Strö över pärlsocker och hasselnötter. Grädda kakan mitt i ugnen, ca 1 timme. Låt kakan svalna på bakgaller.
    6. Njut!

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (2)

    ingegerdb 15 februari 2009

    En hög och luftig kaka som blev en ny favorit här hemma.

    Roskerstin 9 juni 2009

    Blev bakad i dag, men jag skippade kanelen och drog i en hel matsked kardemumma i stället eftersom jag älskar kardemumma. Och tycker att kanel och kardemumma ska vara var för sig, men det är min smak. Men kakan blev klart godkänd vid vår kafferast i dag ute på verandan i skärgården. Fullpott en 5:a!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben