Kardemumsiga rutor

Känner du någon som är svag för kardemumma? Fyll en fin burk med rutor och överraska!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk kardemumma
  • 3 1/2-4 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1-2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker vitt och poröst.
    2. Tillsätt kardemumma och mjöl, rör till en jämn smet.
    3. Klä en långpanna, 26 x 35 cm, med bakpapper. Bred ut smeten i långpannan.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 12 min Ugn 200g
    5. Skär den varma kakan i rutor. Låt svalna
    6. Glasyr Rör ut vattnet droppvis i florsockret till en trögflytande glasyr. Ringla den över kakorna

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66
    5
    1 h 10 min
    1
    30 min
    30-35
    2

    Kommentarer (1)

    Lunchdax 6 januari 2011

    Någon smet blev det inte, och torra som fnöske blev kakorna efter ugnen tyvärr trots smöret uppvägt med våg. Först tänkte jag att jag inte gillade dem alls, men smaken kommer liksom efteråt. Glasyren behövs som uppbackning till den annars inte så söta kakan. Just nu får den en 3a, men jag gillar kardemumma så kanske provar jag igen med mer smör och möjligen mer socker.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben