Karibisk lax med honungsrostade rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Exotisk smakkombination! Servera med en god kall sås.

Ingredienser

  • 600 g färsk laxfilé med skinn
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ½ dl mörk rom
  • 1 krm kryddpeppar
  • Salt
  • Peppar
  • 3 medelstora palsternackor
  • 3 stora sötpotatis
  • 3 morötter
  • 2 rödlökar
  • ½ vitkålshuvud
  • ½ färsk ananas
  • ½ dl solrosolja
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 dl flytande honung
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och skär sötpotatis, palsternacka, morot, rödlök och ananas i lagom stora bitar. Dela vitkålen i lika stora bitar som övriga grönsaker. Lägg alla grönsakerna utom ananasen i en ugnssäker form.
    3. Blanda ihop olja, margarin och honung i en kopp, salta och peppra efter smak. Häll blandningen över grönsakerna och rör runt. Sätt in i ugnen i ca 25-30 min. Lägg i ananasen, blanda och sätt in i ugnen igen ca 10 minuter, tills grönsakerna fått fin färg och känns genomstekta. Ananasen ska kännas fast i konsistensen.
    4. Blanda vitlök, rom, salt, kryddpeppar och svartpeppar. Skär eventuellt laxen i portionsbitar. Lägg den med skinnsidan ner i en ugnsfast form. Häll över kryddblandningen. Sätt In i ugnen tillsammans med grönsakerna de sista 15 minuterna.
    5. Servera med valfri kall sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben