Honungsrostade rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Hösten är högtiden för goda rotfrukter. Använd fantasin och våga pröva något nytt.

Ingredienser

  • 1/4 Majrova
  • 1/2 Kålrot
  • 1 st Morot
  • 1 st Palsternacka
  • 4 st Rödbetor
  • 4-5 habanero, hela
  • 5-6 små lökar
  • 2 tsk Färsk timjan
  • 2 tsk Färsk rosmarin
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk honung av god kvalitet
  • Salt och peppar
  • Instruktioner

    Skala majrova, kålrot, lök, morot och de andra rotfrukterna. Ha i lök och habanero oskalade. Krydda med flingsalt, rapsolja, cayennepeppar, färska örter och honung. Rör runt. Sätt ungen på 250 grader. Grädda i 40 minuter beroende på ugn.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben