Karibisk linsgryta

GI

Ingredienser

  • 2 dl gula linser
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • ½ buljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 msk neutral olja
  • 1 dl musslor, helst lösfrysta
  • Instruktioner

    1. Låt den finhackade löken försiktigt bryna i matoljan utan att ta färg. Häll på linserna och rör om någon minut. Koka upp vattnet och slå över och tillsätt hälften av kokosmjölken. Lått småputtra under lock, totalt 30-40 min.
    2. Späd undan för undan med resterande kokosmöjlk så att det hela tillslut blir en smakrik gryta. När linserna är färdiga, vänd snabbt ner musslorna i grytan. Låt dem bara värmas, kokas de så blir de sega.
    3. Servera med en matig grönsallad av sallad, gurka och tomat men använd limejuice i stället för citron eller vinäger till dressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben