Karibisk räksallad

Serverar: 4 portioner

Räkor och exotiska frukter i en härlig mix. Kokos på toppen ger det lilla extra åt denna färgsprakande sallad med ett stänk av Karibien.

Ingredienser

  • 2 stora sötpotatisar
  • 2 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 kg räkor med skal
  • ½ ananas
  • 1 mango
  • ½ gurka
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt
  • Rivet skal och saft av 1 lime
  • ½ dl rapsolja
  • 1 dl färsk koriander eller bladpersilja
  • 80 g sallad, 1 påse
  • 3 msk kokosflingor
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Skala och klyfta sötpotatisen. Lägg den på ett ugnssäkert fat och droppa över olja. Salta och peppra. Stek mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.
    2. Skala räkorna. Skala ananasen med kniv, skär bort bladen och bottnen (bruna prickar skärs bort i spiralformat mönster) Dela fruktköttet i småbitar.
    3. Skala mangon. Ställ på högkant och skär så att endast 1 cm återstår i mitten, där sitter kärnan. Skär köttet i bitar. Dela gurkan på längden, ta bort kärnorna och skiva köttet. Skala och finhacka lökarna. Dela chilin på längden och skrapa bort kärnorna. Strimla chilin fint.
    4. Blanda limeskal och-saft, olja, chili, lök och hackad koriander eller bladpersilja. Häll kryddorna över räkorna och blanda ner frukt och gurka.
    5. Lägg salladen på ett fat och lägg över räkmixen. Strö över kokos (rosta den eventuellt lite innan i en torr stekpanna) och servera med sötpotatisen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben