Laxfilé i kuber går bra att trä på spett och grilla. Här varvas laxen med färsk ananas. 24 laxkuber och 24 ananaskuber går åt till 8 spett. Till detta serveras en chutneysås.
Ingredienser
600 g laxfilé
½ färsk ananas
Salt
Peppar
Marinad
½ dl olja
1 pressad lime
2 msk farinsocker
1 msk fint riven ingefära
Chutneysås
1 dl crème fraiche
1 dl mango chutney
Instruktioner
Sätt ugnen på grillvärme eller tänd utegrillen.
Rensa laxen från ben och skinn. Skär i kuber. Skala ananasen och skär den i lika stora kuber. Varva lax och ananas på spetten.
Rör samman ingredienserna till marinaden och pensla spetten med den. Grilla dem några minuter på varje sida tills laxen är genomstekt. Salta och peppra.
Rör samman crème fraiche och mango chutney till en sås och servera den till spetten.