Karolinas Pastasallad

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 30 minuter

En enkel men supergod "allt i ett" sallad som passar de flesta. Uppskattat såväl som till utflykten som till festen

Ingredienser

  • 5-6 dl pasta i form av skruvar, penne eller likande
  • ½ isbergssalladshuvud (medelstort) eller annan plocksallad
  • ½ gurka
  • 1/4 purjolök
  • 2 msk dill
  • 3 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche
  • 1 msk majonäs
  • 500g skalade räkor eller 500g kräftstjärtar (eller båda)
  • Citronpeppar efter behag
  • Salt efter behag
  • Garnera gärna med en dillvippa
  • Instruktioner

    1. Koka upp pastan efter anvisningar på paketet, då pastan kokat klart, kyl ner med kallt vatten. (går att koka dagen innan och förvara i kylen) Skär gurka, sallad och purjolök Blanda ihop sallad, gurka, purjolök, pasta, skaldjuren, dill, turkisk yoghurt och majonäs. krydda med citronpeppar och salt, smaka av. Kan med fördel göras i förväg, nästan ännu godare dagen efter.
    2. Gott med något vitt bröd till
    3. Byt gärna ut kräftstjärtar och räkstjärtar mot skinka och ost, en billigare variant med crab fisch eller varför inte lyxa till det med skivad rökt lax och avokado. Går ju även att göra den utan kött med tex ost.

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben