Karolines rutor

Serverar: 20-25 portioner

God kaka till kaffet.

Ingredienser

  • 11-12 dl vetemjöl
  • 4,5 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk bikarbonat
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 375 gram smält smör
  • Fyllning
  • 2 burkar kesella
  • 2.5 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1-3 tsk citronsaft
  • Instruktioner

    Blanda alla ingrediensena till smeten, platta ut halva degen på en ugnsplåt. Blanda ingredienserna till fyllningen och bred över degen. Smula på resten av degen. Grädda i 200-225 grader tills kakan fått fin färg, ca 25-30 minuter. Man kan också använda konserverade aprikoser eller päron, randa med kesellakrämen. Lycka till!

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66
    5
    1 h 10 min
    1
    30 min
    30-35
    2

    Kommentarer (1)

    Madden 17 september 2008

    Hej sparar lite recept från dig;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben